♡♥ᗩiN POḰ Lᗩᖺ ♡♥
Hi, I'm nik nor amizatul ain bt nik lah . call me ain or nik . be nice yaa :) I'm ex-MAAHAD JOHOR 2012 . Do follow me . Thank you .







Ahlan Wasahlan Maahad Johor ! ✿ܓ
Monday, 23 January 2012 ? 0 Happy ?
Assalamualaikum . hehe . huhu . haha .
Oke , aku skarang nie dah sah jadi pelajar maahad johor .
Aceceh , tu pun nak cakap jugak ke ? takpe2 . Ape pon bole ye !
Korang2 !! Aku nak citer nie . Aku skarang nie sronok sangat dok kat mj nie .
Tak nak balik rumah . Betol la ! Tak tipu tau . Haha . Pape je la kan .
Oke , 9/1/2012 , cuak tau tak biler aku sampai mj tyme nak daftar tu .
Aku sampai je , perghh !! Tak macam ramai lak arn org . Snanye pepagi lagi jalan dah jam .
Biler aaku pandang je tepi , aku nmpak teksi pain . Ape lagi , smgt giler aku
lambai2 kat dye . Siap kol lagi tau . Punye la ecited . haha .

Pagi tu maq aku anta aku n lepak ngan maq2 bpe minit pastu maq n ayah aku terus blah coz
adeq2 aku kat umah nak gi skola takde orang nak jage . So mase nak dgr taklimat tu terpakse la aku tumpang kasih maq bpk org . huhu . sdey2 . Aku tumpang kasih maq bpk diba rosman je . Haha .
Mse tengah dengar taklimat , tetibe lak dye ckp ank2 kne bagi ruang kat ibu bapa coz
kerusi tak cukup . Aku punye la bengang coz yela , aku n diba mmg smgt giler twu tak .
Kteorg dok kat dpn skali . hahaa . Terpkse bg maq bpk duduk n kteorg pe lagi , dok kat luar dewan la .



Tengok pic kat atas nie . Ni la muke2 yg kne halau tyme taklimat tu .
Masing2 dah bukak kdai kopi kat luar dewan , huhu .
Termasuk la aku n diba . hahaha .

Satu je yg aku tak suke tyme orientasi , biler nak mandi .
Mmg aku geram tol la aritu . Aku dah smgt cop turn nk mndi , ade gak makhluk yg tak brape nk nmpk kot baldi aku dah cantekk aku letak kat dpn pintu . Erm , tu pun nk kecoh ke ?
Tade la , saja nak luahkn . haha . Takpe2 , aku dah maapkn pun . kite kn kwn . huhu .



Pasal orientasi tade cter sangat la . bese2 je  .



oke , pic yg kat ats nie dari kiri : kaq kinah , beah , hanifah ,
mira n yg due org tu tak igt la . Mereka nie daq kumpuln aku aka
daq kelas aku . huhu .



Riadah pad waktu petang .



Beg orientasi aka barang amanah . hehe .



Taklimat dari fasilitator .



Pemilihan penghuluwati . 4 dari kiri , bertudung labuh berbaju
kurung oren , kwn aku atiqa aziz terpilih utk pencalonn penghuluwati .
Yg berpurdah tu plak classmate aq , nme pnuh tak igt la plak
tapi kami pnggl dye bhai je . Why ? tah la , tnye bhai sndiri la ye !
hehehe .





Fasi yg comel2 blaka . huhu .




Tajamuk ..



Aktiviti orientasi .



Riadah , kami suda penat .



Tasmik surah luqman , sajadah n ar-rum di surau al-firdaus ,
maahad johor .



My classmate dari kiri : huda , khay , dina n lia .



Tajamuk , nyanyi lagu skola .



Orientasi , melawat kawasan skola .



Ceramah mengenai skola . Time nie aku dah mcm naik roller coaster .
Ngantuk sangat2 . Khusyuk kn mereka ? or tido ?
hahaha .



Suyuti ..



Oke , tu smua pics tyme orientasi . oke . skarang nie aku nk citer pasal
daq dorm aku pulak . hehe .
(n_n)



Yang kat atas nie name dye NAJAA NABIHA binti ?
Ops ! lupe plak nak tnye dye . hehe . Dye ketua dorm saya . Dye cantik+cute+baik+
lemah lembut+suke senyum=Peramah . huhuhu .
Ari first aku tdo kat dorm , aku tido kat ats toto dye . Dye bwk toto .
Dye ckp lau nk gne toto bole tp yg penting pas gne lipat balekk .
Mmg sonok la aku cakap . Tdo ats toto sejuk wei !
Haha . Baik kn kaq najaa bg aku n daq dorm pkai toto dye ?
hehe .

Npe aku pnggil dye kaq najaa ? coz dye daq senior kat situ .
Amik STAM due taon . Untung la aku ade senior kn ?
Lau de pape nk tnye pasal hostel atau skola , tanye kat dye je .
Tak payah susah2 . Hehe .



Oke , yang kat atas nie plak Siti Mariatul Kiftiah .
Orang panggil dye matul je . Katil aku ats dye je tapi aku tak penah tdo kat
katil coz silau . Nape silau ? sebab matul nie tido tak boleh
tutup lampu . Takpe2 , utk matul semua bole . oke ?
Hehe . Matul dulu dri skola Smapr . Dye nie peramah
org nye coz ari first aku kenl , da mcm 3 tahun kenl .
Hahaha . 



Yang tengah duduk tu plak Fatimah .
Dye lak dari Sma Bugisiah . Timah nie daq yg paling
awal bgon dlm dorm , so dye la jd tukang kejut kami .
Hehe . Nk wat cmne kan ? Dye nie klakar . Ade je bende yg bole
wat aku n daq2 dorm gelak . Haha .

Daq dorm aku smuanye 9 org . Memang sonok dapat daq2 dorm yg
sporting . Slain dyeorg , daq dorm aku yg len plak Hanis yahya dri smapr ,
aisyah dri smakj , fauziah dri mersing , huda malik dri smapr ,  n anis azira dri smakj .
Anis azira same bfday ngn aku tau ! 12/1/1994 . Suke tol same bsday . hehe .

Erm , oke laa . Aku pun dah tak twu nak bebel ape lagi .
Mybe tu je kot . haha . So skarang nie , bermula la kehidupan aku sebagai
pelajar MAAHAD JOHOR 2012 . hahaaha .
Cam tak caye gitu . huhu . Erm , tangan dah lenguh nie .
See u nanti2 la ye ! Bubbai ,
Wassalam . (^_^)

Thanks for reading :)